Menu

30 Ekim 2012 Salı

Web Logic Domain klasor yapisi

Merhaba, bu makalemde weblogic`i install etdikden sonra veya yeni bir domain olusturdugumuz, hangi klasorleri olusturuyor ve o klasorler ve dosyalar ne ise yariyor onlardan bahsetmek istiyorum.
Bir Oracle WebLogic install ettigimizde, mesala windows uzerinde (linux icinde cok degisen kisimlari olmayacak) default olarak asagidaki gibi bir klasor yapisi karisimiza cikar.

C:\Oracle\Middleware main klasor veya WebLogic_BASE gibide dusunebiliriz. Base altina asagidaki gibi bir klasor yapisi olusturulur.
Yukarida gorundugu gibide, bir klasor yapisi meydana gelir, bu makalenin asil konusu user_projects altindaki klasor ve dosylar olacaktir. Cunku burada daha oncede bahsettigimiz domain ve domainlerimiz bulunmaktadir.
user_projects\domains\ 
altinda bizim olusturdugumuz domainler olacaktir, eger kurulum yaparken herseyi default olarak ayarladiysaniz, 
user_projects\domains\base_domain
 isminde bir domain`imiz kurulumla birlikte gelecektir. Simdi detayli bir sekilde incelemeye baslayalim.
user_projects\domains\base_domain altindaki ilk klasorumuz autodeploy, ismindede anlasilacagi gibi, bir IDE (Netbeans, ecplice, jdev, InteljIDE) gibi platformlarla veya manual olarak olusturulmus(bu yontemin cokda kullanildigi sanmiyorum :)) .war, .ear gibi bir web uygulamasi veya bir kurumsal uygulama iceren dosyalarimizi bu klasor altina kopyaladigimizda war veya ear dosyamin weblogic server`a deploy(yani kullanilabilir) edilimis olacaktir. (Auto Deploy glassfish, jboss gibi app server`lardada ayni sekilde kullanilmaktadir) ama performans icin domain.xml veya config.xml icerisinden bu parametrenin false edilmesi performansi artiran bir yontem olacaktir, cunku server buraya surekli ping atmak zorunda kalacaktir. WebLogic performance konusuna ilerleyen makalelerimde yer verecegim. 
Gelelim diger klasorlerimize, bin klasorumuz, bu klasorumuz icerisinde ise, domainimizi start, stop, domainizin degerlerini set etmemiz icin gerekli dosyalarimiz bulunmaktadir. Dikkat ettiyseniz, her dosyadan iki tane bulunmaktadir, bunun sebebi mesala domain`i start etmek icin startManagedWebLogic.cmd ve startManagedWebLogic.sh , .cmd ile biten windows icin bir bat dosyasi, .sh ise linux sistemler icin bir run dosyasidir.
Diger bir klasorumuz iser config, belkide en cok buradakiler kullanacaginiz. Ismindende anlasildigi gibi config ayarlamizi yaptigimiz yerdir, JDBC, JMS, SECURITY gibi ayarlarini yapmak istersek buradan yapmamiz gerekecektir, ama weblogic`in cok guclu olan admin consolu varken cokda gerek olmayabilir. Burada bilmemiz gereken en onemli dosya config.xml dosyasidir. bu dosyanin icindeki ayarlari gelecek makalelerimizde bolum bolum kullanmis olacagiz.
Ve son olarak lib klasorumuz, bu kisimda en cok kullanacagimiz bolumdur. buraya mesala uygulamamizda kullandigimiz bir .jar dosyasini web logic server`in gorebilmesi icin, bura atmamiz gerekmetir. Bu klasoru, weblogic uzerinde uygulama gelistirirken kullanacagiz. 
Simdilik bu kadar...

5 yorum:

  1. Sωeеt blog! I found іt ωhile searching оn Yahoo Nеws.

    Dο you have any tipѕ оn how to get listed in Yahoo Newѕ?
    ӏ've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

    Also visit my web site MAKE A WEBSITE

    YanıtlaSil
  2. Hi thеre tо eνery , since Ӏ am really keen οf reading thiѕ
    blog's post to be updated on a regular basis. It contains fastidious information.

    Also visit my web page: CRIAR SITE

    YanıtlaSil
  3. Τhаnks for the marvelous poѕting! I reаlly enjοyed rеading іt, уou hapрen to be a great author.
    I wіll mаke sure to bοoκmark your blog and definitely will come
    bacκ in the foreseeable future. I ωаnt to encourage continue
    yоur great job, haѵe a nice day!

    my web blog; fare un sito in wordpress

    YanıtlaSil
  4. hi!,I like уour writing veгy so muсh!
    share we be іn contact еxtra approximately your post οn AOL?
    I гequire a specialiѕt on this house tο unravеl my
    problem. Maybе that's you! Taking a look forward to peer you.

    My weblog: WEBSITE MAKEN

    YanıtlaSil